Uslovi i pravila

Korištenjem sadržaja ovih veb stranica, posjetitelj i korisnik prihvaćaju sve rizike koji proizlaze iz korištenja, te prihvaćaju korištenje sadržaja ovog sajta isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Portal Moja kompanija u potpunosti se odriče bilo kakve odgovornosti koja bi mogla na bilo koji način proizaći iz upotrebe ovog Internet sadržaja ili je na bilo koji način povezana s upotrebom ovih internetskih sadržaja, a takođe se odriče bilo kakve odgovornosti za bilo koje postupke posjetitelja i korisnika upotreba ili zloupotreba sadržaja, kao i za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili trećoj osobi.

Portal Moja kompanija nema potpunu kontrolu nad tačnošću i ažuriranjem podataka i datoteka objavljenih na ovim stranicama, te stoga se odriče bilo kakve odgovornosti za tačnosti potpunost podataka i datoteka koje su kreirale treće strane.

Svako fizičko ili pravno lice može u bilo koje vrijeme zatražiti izmenu, dopunu i ažuriranje sopstvenih podataka, te zatražiti trajno uklanjanje svih ili svih svojih podataka sa ovog sajta.

Promena, dopuna i/ili brisanje podataka se ne naplaćuje. Prikazivanje podataka na ovom sajtu je potpuno besplatno.

Portal Moja kompanija se obavezuje da će ispravno i pravovremeno pregledati i potvrditi sve važeće zahtjeve i ažuriranja korisnika što je prije moguće, obično u roku od 8 dana ili ne znatno duže od navedenog roka.

Portal Moja kompanija zadržava pravo da izmeni sadržaj sajte i zadržava pravo da povuče bilo koju informaciju sa ovog sajta u bilo kom trenutku bez obaveze obaveštavanja treće strane bez prihvatanja bilo kakve odgovornosti i nije odgovoran za moguće posledice takvih promena ili uklanjanje podataka i datoteka.

Portal Moja kompanija se obavezuje da vaše podatke neće posredovati drugim entitetima. Svi vaši podaci koje ste uneli i odobrili za prikaz, prikazani su na ovoj stranici javno, osim skrivene adrese e-pošte.
U svakom trenutku možete zatražiti pristup vašim podacima, zatražiti promene ili da se izbrišu.

Za sva pitanja, sugestije i komentare, kontaktirajte nas na našu e-mail adresu klikom na link na dnu stranice Kontaktirajte Moja kompanija portal. Obično odgovaramo u roku od 24-48h, ali ne kasnije u 8 danaPravila privatnosti


Uvod


Moja kompanija portal je internet stranica koja pruža informacije i resurse za poslovanje u Srbiji. Prikupljamo i koristimo lične podatke kako bismo vam pružili što bolje iskustvo na našoj web stranici. Ova politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo i delimo vaše lične podatke.

Lični podaci koje prikupljamoPrikupljamo sledeće lične podatke od vas:
 • Informacije o uređaju: Prikupljamo informacije o uređaju kojim pristupate našoj web stranici, kao što su IP adresa, vrsta pregledača i operativni sistem.
 • Podaci o korišćenju: Prikupljamo informacije o načinu na koji koristite našu web stranicu, kao što su posećene stranice i linkovi na koje kliknete.
 • Podaci o kolačićima: Koristimo kolačiće kako bismo prikupili informacije o vašoj poseti našoj web stranici, kao što su vaše postavke i podešavanja.
 • Google Analytics: Koristimo Google Analytics za prikupljanje informacija o načinu na koji koristite našu web stranicu. Ove informacije uključuju vašu IP adresu, vrstu pregledača, operativni sistem i posećene stranice. Google Analytics koristi ove informacije da prati vaše korišćenje web stranice i pruža nam izveštaje o saobraćaju na web stranici.
 • Google AdSense: Koristimo Google AdSense za prikazivanje reklama na našoj web stranici. Google AdSense koristi kolačiće kako bi prikupio informacije o vašoj poseti našoj web stranici, kao što su vaši interesi i demografski podaci. Ove informacije se koriste kako bi se reklame ciljale prema vama na našoj web stranici i drugim web stranicama.


Kako koristimo vaše lične podatkeVaše lične podatke koristimo u sledeće svrhe:

 • Za pružanje najboljeg mogućeg iskustva na našoj web stranici: Koristimo vaše lične podatke kako bismo personalizovali vaše iskustvo na našoj web stranici, prikazali relevantan sadržaj i unapredili ukupnu upotrebljivost naše web stranice.
 • Za slanje marketinških komunikacija: Koristimo vaše lične podatke kako bismo vam slali marketinške komunikacije o našim proizvodima i uslugama. U svakom trenutku možete se odjaviti od primanja tih komunikacija.
 • Za poboljšanje naše web stranice: Koristimo vaše lične podatke kako bismo unapredili našu web stranicu i učinili je korisnički prijateljnijom.
 • Za poštovanje zakona i propisa: Možemo koristiti vaše lične podatke kako bismo se pridržavali važećih zakona i propisa.

Dijeljenje ličnih podatakaVaše lične podatke nećemo prodavati, iznajmljivati ili distribuirati trećim stranama bez vašeg pristanka, osim u sledećim situacijama:
 • Pravni zahtevi: Možemo otkriti vaše lične podatke ukoliko smo dužni to učiniti u skladu sa važećim zakonima, sudskim postupcima ili drugim pravnim postupcima.
 • Pružaoci usluga: Ponekad koristimo pouzdane spoljne pružaoce usluga kako bismo olakšali i unapredili naše poslovanje. Ovi pružaoci usluga imaju pristup određenim ličnim podacima, ali će ih koristiti isključivo u svrhe koje smo mi odredili i u skladu sa našim uputstvima.

Bezbednost podataka


Važno nam je zaštititi vaše lične podatke od neovlašćenog pristupa, gubitka ili otkrivanja. Primenjujemo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo osigurali bezbednost vaših podataka. Međutim, morate biti svesni da nijedna metoda prenosa podataka preko interneta ili elektronskog skladištenja nije potpuno sigurna, stoga ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost vaših podataka.

Vaša prava


Kao korisnik, imate pravo pristupa, ispravke, brisanja i ograničenja obrade vaših ličnih podataka. Takođe imate pravo uložiti prigovor na način obrade vaših podataka. Ako želite ostvariti svoja prava ili imate pitanja o obradi vaših podataka, slobodno nas kontaktirajte putem kontaktnih informacija navedenih na kraju ovih Pravila o privatnosti.

Promene Pravila o privatnosti


Povremeno možemo ažurirati ova Pravila o privatnosti kako bismo odražavali promene u našim praksama obrade podataka ili relevantnim zakonima. Preporučujemo vam da povremeno pregledate ova Pravila o privatnosti kako biste bili informisani o našim postupcima vezanim uz vaše podatke.

Kontakt


Ako imate pitanja, komentare ili zahteve u vezi sa ovim Pravilima o privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem sledećih kontaktnih informacija.
Kontaktirajte nas klikom na dnu stranice na Kontaktirajte Moja kompanija portal i pošaljite nam upit.Pitanja i odgovori
Mogu li VIDETI i/ili PROMENITI sopstvene podatke?
DA. Pronađite podatke vaše kompanije pomoću pretraživača i u vašim podacima kliknite na vezu 'Nadopunite, uredite ili obrisite podatke za...'. Nakon ovog pratite upute.

Mogu li OBRISATI vlastite podatke sa ovog sajta?
DA. Pronađite podatke vaše kompanije pomoću pretraživača i u vašim podacima kliknite na vezu 'Nadopunite, uredite ili obrisite podatke za...'. Nakon ovog pratite upute. Za brisanje podataka dovoljno je samo uključiti opciju brisanja podataka u obrascu za izmenu podataka i sačuvati promene.

Čemu služe moji podaci objavljeni na ovom sajtu?
Podaci služe isključivo za besplatnu promociju vaše kompanije i vaših delatnosti.

Tko sve može videti moje podatke?
Vaše upisane podatke može videti svako tko pristupi ovom sajtu.

Ne mogu promieniti niti obrisati vlastite podatke
Pošaljite nam poruku klikom na dnu stranice na Kontaktirajte Moja kompanija portal, ispunite formu i rado ćemo traženo učiniti za vas. Naravno nemojte zaboraviti napomenuti vaše podatke koje želite da menjamo ili obrišemo.

Koji podaci o mojoj kompaniji se nalaze na ovim stranicama i u bazi?
Nalaze se svi koji su vidljivi u pregledu vaše kompanije na ovim stranicama. Zatim podaci o svim privolama koje ste prihvatili i potvrdili i vaša email adresa. Email adresa je skrivena od javnog prikaza kako bi onemogućili BOT-ovima prikupljanje vaše email adrese i sprečili slanje neželjenih poruka.

Koliko dugo će biti moji podaci vidljivi?
Uvažavamo pravo na zaborav, te će svi vaši podaci biti obrisani automatski ukoliko prije sami ne zatražite njihovo brisanje. Vrijeme prava na zaborav podataka upisano je u vašim podacima, a ono može biti 12, 24, 36, 72 meseci ili nikad. Svoje vreme zaborava i sve ostale privole i podatke možete videti i menjati ulaskom u zahtjev za promenom podataka.


Politika kolačića

Da bi ovaj sajt funkcionisao ispravno, da bi mogao dalje poboljšavati sajt, kako bi poboljšao vaše iskustvo pregledavanja, ova stranica mora da sačuva malu količinu informacija (kolačići) na vašem računaru. Preko 90% svih sajtova koristi ovu praksu, ali prema propisima EU obavezni smo da tražimo vašu saglasnost pre nego što sačuvamo Cookie. Korišćenjem veb sajta, slažete se da koristite Cookie. I dalje možete pretraživati stranicu blokiranjem kolačića.

Šta je kolačić?
Informacije o kolačićima čuvaju se na računaru putem veb lokacije koju posetite. Kolačići obično čuvaju vaša podešavanja, Veb podešavanja, kao što su željeni jezik ili adresa. Kasnije, kada ponovo otvorite istu veb stranicu, internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu da čuvaju širok spektar informacija, uključujući lične podatke (kao što su vaše ime ili e-mail adresa). Međutim, ove informacije se mogu sačuvati samo ako je omogućite - veb-lokacije ne mogu pristupiti informacijama koje im niste dostavili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Podrazumevana aktivnost za čuvanje i slanje kolačića nije vidljiva vama. Međutim, možete da promenite podešavanja vašeg Internet pretraživača tako da možete sami izabrati da li ćete odobriti ili odbiti zahteve za kolačićima, automatski čuvati kolačiće kada zatvorite internet pregledač i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li ćete dozvoliti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurirati u vašem veb pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića potražite informacije o veb pretraživaču koji koristite.

Šta su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s vašeg računala zatvaranjem vašeg internet preglednika. Sa njima veb-sajtovi skladište privremene informacije, kao što su stavke u korpi za kupovinu.

Šta su trajni kolačići?
Stalni ili sačuvani kolačići ostaju na računaru nakon što zatvorite program za internet preglednik. Sa njima veb sajtovi čuvaju informacije kao što su korisničko ime i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati za svaku posetu na određenoj lokaciji. Trajni kolačići će ostati na vašem računaru danima, mesecima, čak i godinama.

Šta su kolačići sa prve stranice?
Kolačići prve strane dolaze sa lokacija koje gledate i mogu biti trajne ili privremene. Sa ovim kolačićima, veb-lokacije mogu spremiti podatke koje će ponovo koristiti kada posjete veb-lokaciju.

Šta su kolačići trećih strana?
Kolačići trećih strana dolaze od oglasa sa drugih sajtova (kao što su pop ili drugi oglasi) koji se nalaze na lokaciji koju gledate. Sa ovim kolačićima, veb stranice mogu pratiti upotrebu interneta u marketinške svrhe.

Privremeni kolačići - to su privremeni kolačići koji ukazuju (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik.

Trajni kolačići - obično imate datum koji ističe daleko u budućnosti i ostat će u vašem pregledniku dok ne istekne, ili dok ih ručno ne izbrišete.

Da li veb-lokacija ima kolačiće treće strane?
Postoji nekoliko spoljnih servisa koji čuvaju kolačiće korisniku. Ovi kolačići nisu postavljeni na ovom sajtu, ali neki služe za normalno funkcionisanje određenih funkcija koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Trenutno dozvoljavamo:
Merenje prisustva, Google Analitics
Prikaži oglase, Google Adsense


Trenutno postoji nekoliko veb stranica koje isključuju kolačiće za različite usluge.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Datum izmene: 15.07.2023.